Богуслаєва готові обміняти - Подоляк назвав умови

Обмін Богуслаєва залежить від умов Подоляка
Обмін Богуслаєва залежить від умов Подоляка

Україна готова обміняти колишнього главу підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва на тисячу українських військовополонених.

Проте перед обміном у справі Богуслаєва має відбутися суд, сказав позаштатний радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, пише 24 канал.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Історично важливо фіксувати таких людей, щоб до кінця існування їхнього роду, всі розуміли, хто це був. Ця людина працювала на росіян і заохочувала їх завдавати ракетних атак навіть по власному підприємству. Однак, якщо ми зможемо за Богуслаєва забрати тисячу наших хлопців, то, безумовно, підемо на якісь обмінні процеси. Перед обміном у справі В'ячеслава Богуслаєва має відбутися судовий процес, під час якого його вина буде юридично зафіксована", - зауважив Подоляк.

Богуслаєв, за його словами, має отримати максимально жорсткий кримінальний вирок, після чого можуть розпочатися переговори про обмін.

10 травня стало відомо, що В'ячеслав Богуслаєв попросив включити себе в список на обмін з Росією. Лист-заява від 20 березня з'явилася у розпорядженні журналістів "Схем". У документі стоїть підпис Богуслаєва і є примітка: "пенсіонер, інвалід 1 групи".

Раніше представники української влади та силових структур заявляли, що не виключають обмін Богуслаєва, як це було зі зрадником Віктором Медведчуком.

Богуслаєву інкримінують пособництво державі-агресорці, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію Збройним силам України. Нині він за рішенням суду до 27 травня перебуває в СІЗО. Богуслаєв усі обвинувачення відкидає.

Читайте також