Британія оголосила про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак планує поїздку до Польщі, де він оголосить про найбільший пакет військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Ріші Сунак планує зустрітися з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, щоб обговорити зміцнення відносин між Великою Британією та Польщею. Він також переговорить з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо міжнародної безпеки та підтримки України. Потім Сунак відправиться до Німеччини для зустрічі з канцлером Олафом Шольцем.

"Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи", - заявили у повідомленні.

500 мільйонів фунтів стерлінгів будуть використані на доставку необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки. Безпілотники будуть придбані у Великій Британії.

Також Велика Британія надішле Україні пакет обладнання для відсічі російського вторгнення.

Пакет допомоги включає:

  • 60 човнів, включаючи рейдові та водолазні катери, а також морські гармати
  • Понад 1600 ударних і протиповітряних ракет
  • Додаткові ракети великої дальності Storm Shadow
  • Понад 400 одиниць техніки, включаючи 160 захищених транспортних засобів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів
  • Майже 4 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї
"Збройні сили України продовжують мужньо воювати, але потребують нашої підтримки - і потребують її зараз. Сьогоднішній пакет допоможе гарантувати, що Україна матиме все необхідне для боротьби з Росією", - підкреслив Ріші Сунак.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс поділився, що цей пакет допомоги дасть президенту Зеленському та українському народу необхідні засоби для вигнання Путіна і відновлення миру і стабільності в Європі.

"Велика Британія першою надала ракети NLAW, першою дала сучасні танки і першою відправила ракети дальньої дії. Тепер ми йдемо ще далі. Ми ніколи не дозволимо світу забути екзистенційну битву, яку веде Україна, і з нашою постійною підтримкою вони переможуть", - сказав Грант Шаппс.

Джерело: Еспресо