Британська розвідка назвала проблеми Чорноморського флоту РФ

За повідомленням міністерства оборони Великої Британії, Чорноморському флоту Росії досвідчає проблеми з логістикою в Новоросійську. Проте, ворожа сторона прагне швидко їх усунути. Висновок цей міститься у денному звіті.

Спецслужби зауважують, що здатність Чорноморського флоту РФ використовувати базу в Новоросійську для перезавантаження суден крилатими ракетами є ключовим фактором, що впливає на його ефективність.

За даними британського розвідувального агентства, Чорноморський флот РФ раніше здійснював перезарядку крилатих ракет у Севастополі на тимчасово окупованому Криму.

Оскільки є ризик атаки з боку України на цей об'єкт, Росія мабуть розглядає Новоросійськ як оптимальне альтернативне місце. Але для переміщення і перезавантаження ракет потрібні нові процеси доставки, зберігання, обробки та завантаження, пояснюють у відомстві.

Нещодавно українські військові заявили, що Росія тимчасово призупинила атаки крилатими ракетами з ракетоносіїв через проблеми з логістикою в Новоросійську. Однак, на думку британських розвідників, Росія, найімовірніше, поспішатиме вирішити ці проблеми, щоб атакувати Україну крилатими ракетами взимку.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив недавно, що Україна змінила ситуацію в Чорному морі.