Британська розвідка повідомила, де окупанти зосереджують основні зусилля

Карта розташування окупантів із позначеними основними точками
Карта розташування окупантів із позначеними основними точками

Окупаційні війська РФ концентрують свої основні сили на Авдіївсько-Покровському напрямку, де вони отримали незначні успіхи за великих втрат. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

За інформацією розвідки, на цьому напрямку було високий рівень оперативних дій окупаційної армії РФ протягом останніх 72 годин. Окупанти досягли незначних успіхів у північній частині цього сектору у напрямку сіл Сокіл та Євгенівка. Крім того, російські війська, ймовірно, наближаються до околиць села Новоселівка Перша на паралельній осі приблизно на 3 км південніше.

Розвідники зауважують, що росіяни не досягли значних успіхів, незважаючи на інтенсивні обстріли українських позицій на захід від села Нетайлове вздовж траси Е50. Крім того, російські атаки на село Невельське були відбиті, і село, ймовірно, залишається під контролем України.

Протягом наступного тижня цей сектор, ймовірно, залишатиметься зоною значної оперативної уваги, оскільки російські війська намагатимуться зберегти оперативний темп, попри значні втрати

Нагадаємо, від початку цієї доби вже відбулося 28 бойових зіткнень. Загарбники здійснили один ракетний удар з використанням двох ракет та один авіаційний удар із застосуванням двох КАБів, 24 рази атакували дронами-камікадзе, 614 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

Як повідомлялося, Росія розпочала несподіваний наступ у Харківській області та змусила Україну перекинути війська з інших областей для захисту позицій.

До слова, російські військові примушують чоловіків, які відмовилися брати участь у бойових діях в Україні, відправляти на фронт, замість того, щоб судити їх за відмову.

Читайте також