Бронювання поліцейських від мобілізації: «слуга» Демченко розставив крапки над «і»

Верховна Рада розглядає законопроєкт про мобілізацію і бронювання поліції

У Верховній Раді розглядається законопроєкт про мобілізацію, до якого запропоновані правки, зокрема бронювання для всіх працівників поліції. Про це заявив народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Демченко в ефірі "Новини.Live".

"Щодо поліцейських, можу сказати, що на сьогоднішній день законопроєкт, в тому числі в розрізі цього питання, вирішують таким чином, що поліцейським усім надати бронь щодо мобілізації", - повідомив Демченко.

Депутат зазначив, що це стосується всіх категорій працівників поліції, без визначення конкретної кількості у відсотках, як це пропонувалося раніше. Він переконаний, що це дозволить поліцейським ефективно боротися з правопорушеннями та виконувати свої обов'язки.

За іншим народним депутатом Юрієм Камельчуком, питання про бронювання поліції ще не вирішене, оскільки безпековий комітет ще не розглянув ці правки. Він зазначив, що можливо проведуть додаткові консультації з Генштабом, щоб з'ясувати, чи потрібно всіх поліцейських задіювати у мобілізації. Камельчук наголосив, що не всі поліцейські займаються виконанням своїх обов'язків.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів працює над справедливими підходами до бронювання військовозобов'язаних, з урахуванням рівня заробітної плати, податкового навантаження та впливу на економіку.

Також в законопроєкті про мобілізацію розглядаються питання про розширення категорій заброньованих працівників та можливість бронювання співробітників підприємств та організацій.

Законопроєкт про мобілізацію може бути прийнятий Верховною Радою до кінця березня.