Бронювання від мобілізації в Дія: Федоров розповів, що зміниться

Бронювання від мобілізації в Дія: Федоров розповів, що зміниться

Уряд України підтримав постанову, яка дозволить бронювати співробітників через портал Дія.

Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.

"Зараз, щоб забронювати співробітника, потрібно подавати заяви в паперовому вигляді, збирати підписи та тижнями чекати на результат. Дія це змінить. Процес буде швидким, прозорим і без людського фактору, а результат – за годину", - зазначив Федоров.

На першому етапі забронювати своїх співробітників онлайн зможуть критично важливі підприємства та компанії, які працюють на потреби Сил оборони.

Керівник через портал Дія подасть списки працівників та засвідчить електронним підписом заяву. Дія автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в Оберегу. Якщо все ок, працівника заброньовано. Весь процес триватиме годину.

Керівник отримає відповідь про бронювання працівника в кабінеті на порталі Дія, а в людини оновиться про це інформація в Резерв+. Якщо в бронюванні відмовили, керівник також отримає відповідь у кабінеті на порталі Дія.

"Орієнтовно запустимо послугу на початку липня. Цифровізуємо один із найскладніших процесів, бета-тест скоро", - додав Михайло Федоров, міністр.

Читайте також: