Бундесвер передасть ЗСУ 10 тисяч снарядів - генерал

Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських снарядів

Україна отримає від Німеччини 10 тисяч артилерійських снарядів із арсеналів бундесверу. Таке рішення було ухвалено на початкових етапах постачань, про що повідомив голова ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг.

У другому етапі українське військо одержить 180 тисяч снарядів, які будуть закуплені за рахунок Німеччини. А в довгостроковій перспективі планується надіслати ще 100 тисяч снарядів. Деталей щодо постачання не розголошується.

Крістіан Фройдінг зазначив, що для успішного відбиття російської агресії Україна потребує снарядів, боєприпасів, ракет для сучасних систем ППО та броньованих бойових машин.

Навчання українських солдатів в Німеччині

Процес навчання українських військовослужбовців у Німеччині також був обговорений генералом. За його словами, минулого року 10 тисяч українських солдатів пройшли навчання на німецьких полігонах, а у 2024 році ця кількість має збільшитися. Також навчання охоплює різні спеціальності, включаючи управління військами та роботу з бойовою технікою, яку Німеччина надає Україні.

Українські військовослужбовці проявили себе як відмінні учні, зазначив генерал, наголошуючи на тому, що їхня швидкість освоєння матеріалу перевищила очікування інструкторів. Навчання проводилося з великою успішністю.