ЦАХАЛ заявляє про розширення операції у Секторі Гази

У суботу, 18 листопада, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про розширення своєї операції в опорних пунктах ХАМАСу. За інформацією The Times of Israel, Південне командування ЦАХАЛу продовжує займатися бойовою діяльністю в додаткових районах, спрямовуючи удари на терористів та інфраструктуру ХАМАСу.

Зокрема, 36-а дивізія Збройних сил Ізраїлю веде боротьбу проти батальйону ХАМАСу в районі Зейтун, на околицях міста Газа. У той же час, 162-а дивізія займається операціями в районі Джабалії. Ці області, як повідомляють військові, є важливими опорними пунктами для ХАМАСу.

Зазначено також, що інженерні сили, піхота і танки, підкріплені авіаційною підтримкою, зіткнулись з декількома бойовиками, які намагаються атакувати військових сили Ізраїлю за допомогою протитанкових ракет та вибухових пристроїв. Ці бойовики свідомо діють в цивільних районах.

ЦАХАЛ все ближче до досягнення мети - знищення військової інфраструктури ХАМАСу ​​на північній частині сектора Газа. За даними видання The Washington Post, за перший день нападу ХАМАСу ​​на Ізраїль, бойовики зуміли скористатися дірою в «розумній стіні» та проникли на територію країни.