Царьову повідомлено про підозру у фінансуванні Росгвардії

Офіс Генпрокурора повідомив, що колишній нардеп Олег Царьов підозрюється у фінансуванні військ національної гвардії РФ. У 2014 році він виїхав до Росії та зараз активно співпрацює з військово-політичним керівництвом РФ з метою шкодити обороноздатності України. Для збору інформації він використовує свої знайомства та зв'язки в країні.

Слідство встановило, що Царьов фінансував збройні формування окупаційної влади на території Криму. Він мав нерухомість та підприємства на півострові, які зареєстрував за російським законодавством. Крім того, він найняв російську військову гвардію для охорони цих об'єктів.

Фактично, гроші за охорону музею-садиби та санаторію в Ялті переказувалися на рахунки федеральної служби військ національної гвардії РФ. Таким чином, Царьов фінансував окупаційні війська українського Криму.

Крім цього, Олег Царьов раніше отримав підозру в посяганні на територіальну цілісність України, колабораційній діяльності та державній зраді.

27 жовтня в Ялті сталися два випадки зі стріляниною на колишнього народного депутата Олега Царьова. Це сталося на території санаторію, де він проживає. Лікарі, які приїхали на місце події, знайшли політика без свідомості та з великою крововтратою.