Частина бригади та два танкові полки: ЗСУ повідомили про втрати окупантів у Вовчанську

Окупанти на передовій Вовчанська понесли втрати
Окупанти на передовій Вовчанська понесли втрати

У Вовчанську більша частина 138-ї мотострілецької бригади та два танкові полки окупантів знищені

Речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев повідомив, що з початку наступу окупанти втратили значну частину 138-ї мотострілецької бригади та два танкові полки - 83-ю та 157-у. 

Штатна чисельність мотострілецьких бригад в РФ становить до 5000 осіб, а в танкових полках - 94 одиниці техніки, додав Саранцев.

За його словами, російські бригади на цьому фронті щодня втрачають кілька десятків окупантів. Це підтверджують радіоперехоплення і полонені військові. У зв'язку з цим ворог змушений приводити нові резерви або переводити підрозділи з інших напрямків.

Зараз російські війська змушені приводити нові резерви або переводити підрозділи з інших напрямків, заявив Саранцев.

«Тобто виглядає так: заходить бригада чи полк, впродовж кількох тижнів атакує, несе шалені втрати, затикає діри резервами, поступово переформовуючи штурмові групи, зменшуючи їхню кількість, або кількість задіяних у них людей», - пояснив він.

Військовий також розповів, що якщо окупанти привертають резерви, то їх приводять за "кілька годин", а для переводу підрозділу з іншого напрямку загарбникам потрібно кілька днів.

Саранцев зазначив, що російські поповнення, ймовірно, не входять у повний склад - при цьому втрати в особовому складі можуть бути і 40% і більше. Він також вказав, що за книгами частина вважається небоєздатною при втратах 30%.

Також він повідомив, що практично з усіма підрозділами РФ, які зараз воюють на Харківщині, українським захисникам доводилося мати справу і раніше.

«Наприклад, 155 окрема гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту «відзначилася» мародерством у Київській області ще на початку широкомасштабного вторгнення. 18 мотострілецька дивізія 11 армійського корпусу також воювала на Харківщині у 2022 році. Практично всі вони так чи інакше брали участь у війні проти України», - підсумував військовий.

Читайте також