Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень

Погода в Україні до Великодня та на свято

Самітний працюючий тиждень розпочнеться з хмарної погоди, дощі з'являться по різних регіонах, оминаючи центральні області. На Великдень, який випадає на 5 травня, також очікується опади.

Прогноз погоди Укргідрометцентру та синоптика Наталки Діденко публікує "Хвиля".

Понеділок, 29 квітня

У понеділок, 29 квітня, на заході вночі буде +6...+9 градусів, удень - +20...+23. Найтепліше буде на Закарпатті - вдень до +25 градусів.

На півдні вночі +11...+14, вдень немає такої ж спеки, як на заході та Закарпатті, максимальна температура тут до +22 градусів. Натомість, східні частини нагадуватимуть "південь".

Найхолодніше буде на Чернігівщині - +4..+6 градусів вночі. Але вдень температура підніметься до +20 градусів.

Очікуються дощі на півдні, південному сході та крайньому сході. Проте, ці опади не вплинуть на температуру, особливо вдень.

Вівторок, 30 квітня

30 квітня вночі температура підніметься на +1...+2 градуси. Денна температура практично не зміниться, але ділянки зниження температури можуть з'явитись на ті самі +1...+2 градуси.

Наприклад, вночі на Чернігівщині буде +6...+8 градусів, а вдень на Закарпатті досягне максимуму +24 градуси.

Циклон, відповідальний за опади, залишитиметься на півдні, сході та південному сході, за винятком Дніпропетровської області. У деяких регіонах можливі грози.

Середа, 1 травня

1 травня погода буде схожа на попередні дні з деякими відмінностями. На Заході та Сході буде тепліше, ніж в інших південних регіонах, за винятком Миколаївської області. Миколаїв досягне +24 градуси вдень внаслідок близькості до тепліших областей України. На Півдні вдень до +21 градуса.

Очікуються дощі з грозами на півдні та південному сході, але 1 травня на Сході буде сухо.

Четвер, 2 травня

Прийде потепління. Нічні температури сягатимуть +13 градусів на заході, +14 градусів в Харківській області, а найхолодніше буде в Чернігівській області - +12 градусів.

У Донецькій та Луганській областях буде найтепліше - до +23...+24 градусів вдень. Але денні температури на півдні будуть нижчими, ніж на заході України.

Очікуються дощі на заході, півночі, півдні та південному сході, за винятком Полтавської області. Але немає ймовірності гроз.

П'ятниця, 3 травня

Очікується більше дощів, ніж протягом всього робочого тижня. Температури вночі залишаться без змін, але трохи знизяться вдень.

Найтепліше буде на північному сході та місцями в центрі - до +22 градусів. Навіть у Криму буде до +21 градуса (в Одеській та Миколаївській областях).

Дощі продовжуватимуться, оминаючи центр, за винятком Полтавської області. Ось де:

  • Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська області;
  • Хмельницька, Вінницька області;
  • Кіровоградська область, усі південні області та Крим;
  • Запорізька, Дніпропетровська області;
  • Сумська, Харківська, Луганська та Донецька області.

Прогноз погоди на Великдень

За попередніми прогнозами, на Великдень, як повідомила синоптик Наталія Діденко, в Україні буде +19...+25 градусів.

Наприклад, вночі буде сухо, але вдень 5 травня можуть бути короткочасні дощі.

"Очікується дощі на заході, півночі та центрі України, але на сході та півдні буде сухо", - повідомила вона, застерігаючи, що погода на Великдень може змінитися.