Російські блогери активізували критику міноборони – ISW

Російські блогери активізували критику міноборони – ISW

В Інституті вивчення війни повідомили, що російські військові блогери, схоже, експериментують з різними способами висловлення критичних думок про Міністерство оборони Росії після призначення нового міністра Андрія Білоусова.

Один з блогерів опублікував фото недатованого документа, який, як казали, був надісланий начальником служби ракетно-артилерійського озброєння МО РФ у відповідь на звернення щодо неточностей російської артилерії.

У документі стверджувалося, що будь-які проблеми з артилерійськими боєприпасами виникають через неправильне поводження російських військовослужбовців зі снарядами, і містилася вимога до військових РФ дотримуватися раніше виданого наказу начальника Генерального штабу, що забороняє розбирати і зважувати артилерійські боєприпаси.

Цей блогер також використовував загальні терміни та кодові слова, такі як назви країн і місць з популярних науково-фантастичних фільмів, для обговорення проблем у міністерстві оборони Росії.

Інший блогер також використовував ці ж кодові слова, коли висловлював критику МО РФ і сподівався, що новий міністр здійснить реформи, що вирішать бюрократичні проблеми відомства.

Третій блогер, який раніше був інструктором в підрозділі "Шторм-З", був дуже прямий у своїй критиці російських військових і стверджував, що раніше він чув від них інформацію про недостатню кількість пороху в окремих артилерійських снарядах.

Блогер стверджував, що ця проблема почалася навесні 2022 року, і що наказ російського Генерального штабу, про який йшлося в документі, свідчить про те, що російське військове командування знало про цю проблему.

Він також критикував військове керівництво РФ за те, що воно не знайшло рішення, і стверджував, що російські артилерійські системи страждають від зносу стволів через їх інтенсивне використання.

Джерело: Українська правда

Читайте також: