Частину країни накриють дощі з мокрим снігом: оновлений прогноз

29 березня в Україні буде хмарно та прохолодно. Синоптики прогнозують у північних, західних та центральних областях невеликий мокрий сніг.

У східних областях пройдуть дощі, повідомляє Укргідрометцентр. Українців попереджають також про сильні пориви вітру вночі та вранці.

"На решті території день пройде без істотних опадів. Також на дорогах усієї країни, окрім півдня та сходу, місцями буде ожеледиця", йдеться у повідомленні.

Вітер переважно північно-західний, швидкістю 7-12 м/с. Водночас пориви вітру місцями сягатимуть 15-20 м/с по всій Україні, крім сходу.

Сьогодні вдень температура повітря становитиме 0...+5°С майже по всій Україні. На Закарпатті та у південно-східній частині країни термометри покажуть +3...8°С. У Карпатах вночі очікують до -12°С, а вдень температура там підвищиться до -2...7°С.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Київській області протягом дня буде хмарно. Уночі та вдень очікується мокрий сніг. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Синоптики прогнозують також сильні пориви швидкістю 15-20 м/с. Температура у регіоні вдень становитиме 0...+5°С. У столиці вночі фіксували -1...3°С. А вдень стовпчик термометра підніметься до позначки 0...+2°С.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.