Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Парижі опинилась на межі зриву

Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Парижі
Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Парижі

Церемонія відкриття XXXIII Олімпійських ігор у Парижі може бути зібрана страйком французького союзу артистів-виконавців. Актори, танцюристи та акробати, задіяні в заході, незадоволені своєю зарплатою та ігноруванням з боку організаторів. Про це повідомляє The Mirror.

Також артисти ставлять під сумнів свою участь у церемонії відкриття Літніх Паралімпійських ігор 2024 року.

«У Парижі відбудеться яскраве свято з участю спортсменів та 600 тисяч глядачів, яке завершиться парадом човнів, що символізують країни-учасниці. Але суперечка загрожує не лише першій частині цього свята; тінь страйку також нависає над репетиціями відкриття Паралімпійських ігор», - пишуть журналісти The Mirror.

У церемонії відкриття планується залучити 3 тисячі артистів та 400 танцюристів зі Союзу артистів-виконавців Франції (SFA). Однак представники СFA зазначають, що умови праці не були обговорені спільно і нічого не було зроблено, щоб покращити їх.

«Хоча гасло «Робимо краще разом» сьогодні скрізь на вулицях Парижа, ми хочемо заявити, що умови працевлаштування не були обговорені. Ми також хочемо привернути увагу до сумнівних практик, очевидної нерівності у поводженні та відсутності соціального діалогу під час підготовки до церемоній», - коментують ситуацію в SFA.

SFA також заявляє, що вони кілька разів проводили переговори з компанією Paname 24, яка бере участь у організації церемонії відкриття, оскільки мають вагомі зауваження щодо умов контрактів.

Нагадаємо, що Україну на Олімпійських іграх-2024 у Парижі представлять 140 спортсменів і спортсменок. Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт. За словами Гутцайта, Україна буде представлена на Олімпіаді практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Також, збірна з футболу вперше за час незалежності візьме участь у цих іграх.

Читайте також