Через атаки РФ пошкоджено газопроводи у двох областях

Російські обстріли пошкодили газопроводи у Харківській і Сумській областях

Пресслужба Міністерства енергетики України повідомила, що через обстріли російськими силовиками було пошкоджено розподільні газопроводи в Харківській і Сумській областях. Це призвело до того, що 800 домогосподарств залишились без газу.

У повідомленні Міністерства енергетики зазначається: "Без газопостачання залишилися 370 домогосподарств на Харківщині і 430 - на Сумщині".

Відключення електроенергії через бойові дії та технічні причини

Крім того, внаслідок бойових дій на Донеччині була відключена високовольтна повітряна лінія, але її вже відновили після аварійного ремонту. Також через технічні несправності була відключена повітряна лінія на Харківщині, що спричинило відсутність електропостачання у Харкові та області. Через дві години електропостачання було відновлено, але вночі стався новий переривання електропостачання у Харківській області.

Графіки відключень електроенергії і імпорт електроенергії

Внаслідок мережевих обмежень, в Харківській області і для промисловості в Кривому Розі застосовувалися графіки відключень. У пресслужбі Міністерства енергетики зазначили: "У вечірні пікові години навантаження відбувалось екстрене постачання електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини. На поточну добу заплановано комерційний імпорт електроенергії. Експорту не передбачається".

Атаки на енергетичну інфраструктуру

Нагадаємо, сьогодні рано вранці російські силовики нанесли ракетний удар по Чернігову, що призвело до загибелі людей і поранення багатьох.

Також варто згадати, що 11 квітня російські окупанти атакували об'єкти критичної енергетичної інфраструктури в чотирьох областях. Тоді були атаковані об'єкти генерації та системи передачі електроенергії в Харківській, Запорізькій, Львівській і Київській областях.

Відновлення трипільської теплової електростанції

Наразі тривають роботи з відновлення Трипільської теплової електростанції, яка була знищена російськими силовиками. Однак, по словам представників "Центренерго", відновлення ТЕС є марнотратством ресурсів.

Читайте також:

  • «Зима буде викликом»: Україна за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації
  • «У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля» - Зеленський про знищення ТЕС
  • Відновлення Трипільської ТЕС буде «марною справою» - «Центренерго»