Через брак допомоги від США винищувачі РФ впритул наближаються до лінії фронту – Forbes

Закінчуються ракети для української протиповітряної оборони через відсутність допомоги від США. Це означає, що російські винищувачі можуть літати ближче до лінії фронту та атакувати ракетами малої дальності, а не планерними бомбами. Про це повідомляє Forbes.

Останнім часом українські позиції були обстрілювані російськими штурмовиками Су-25 на низькій висоті із відстані всього декількох метрів. Російські пілоти навмисно захоплювали увагу українських зенітних ракет сигнальними ракетами, але жодна ракета не була піднята. 

За словами Українського центру оборонних стратегій, «Незабаром у Часовому Ярі можуть розпочатися міські бойові дії». Forbes повідомляє, що ця ситуаці ускладнюється також нестачею артилерійських боєприпасів. Європейські партнери України намагаються вирішити цю кризу.

Такі дефіцити будуть зростати, адже снаряди для протиповітряної оборони закінчуються. Президент України Володимир Зеленський заявив, що если Росія продовжуватиме атакувати країну щодня, то у них можуть закінчитися ракети. Україна очікує допомогу від США, яка може прийти після голосування в Конгресі. 

Українські безпілотники здійснили наліти по російських авіабазах, щоб завдати удару на землі. Це намагаються продовжувати зробити, поки не отримають необхідну зброю. Зокрема, українські безпілотники атакували авіабазу в Єйську, де базуються Су-25. 

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликатиме США ухвалити пакет допомоги Україні під час свого візиту до країни.