Чи будуть повістки в новому застосунку для військових: відповідь Міноборони

У новому додатку Міноборони, який називається "Армія+", не буде електронних повісток, оскільки він створений для військових, які вже знаходяться на фронті. Про це заявила Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони, під час телемарафону.

За її словами, військовослужбовці на фронті уже мають статус і виконують свої обов'язки, тому їм не потрібно отримувати електронні повістки.

Це люди, які вже виборюють свободу на лінії бойового зіткнення, на фронті.

Міноборони спільно з Мінцифри працюють над розробкою електронного кабінету для військовозобов'язаного. Метою є зручне актуалізування даних та зменшення кількості візитів до установ.

“Дуже скоро анонсуємо наше рішення. Я думаю, що це буде достатньо швидко”, - додала Черногоренко.

Створення застосунку “Армія+”

Нагадаємо, Міністерство оборони України розробляє додаток для військових, який отримає назву “Армія+”. Запуск додатку запланований на літо.

Новий законопроєкт про мобілізацію пропонує надсилати повістки про виклик до територіальних центрів комплектування (ТЦК) в електронному кабінеті призовника. Повістка вважатиметься врученою навіть без прямого контакту з громадянином.

30 січня Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Зауваження та коментарі до законопроєкту були враховані у співпраці з Генеральним штабом, Урядом та народними депутатами.

Міноборони наголошує, що законопроєкт визначає прозорі правила мобілізаційного процесу та регулює права військовослужбовців та військовозобов'язаних.