"Цього не станеться у Вільнюсі" – Воллес висловився про вступ України до НАТО

Україна не зможе стати членом НАТО найближчим часом.

НАТО та ЄС не повинні давати надмірні обіцянки претендентам, сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв'ю The Washington Post.

"Ми повинні бути реалістами і сказати: "Цього не станеться у Вільнюсі; цього не станеться найближчим часом", вказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Низка країн готові укласти двосторонні або багатосторонні пакти про взаємну оборону з Україною і створити довгострокові плани розбудови військового потенціалу. Вони хочуть переконатися, що вторгнення в Україну у майбутньому буде дорого коштувати Росії.

Воллес вважає, що такі двосторонні домовленості можуть мати успіх у стримуванні Росії, бо сухопутні війська окупантів будуть значно виснажені протягом наступних 10 років.

Міністр наголосив, що західні країни, як і раніше, підтримують надання зброї та фінансування Україні. Ніхто не тисне на Київ з метою початку мирних переговорів з Москвою.

Торік президент Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеном порядку.

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. Зараз союзники зосереджують зусилля, щоб Україна перемогла, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.