Чоловік намагався вивезти з України монети, карбовані у минулому столітті (фото)

Чоловік з монетами в сумці
Чоловік з монетами в сумці

Вилучені колекція монет

Прикордонники в міжнародному пункті пропуску "Устилуг2" на Волині затримали чоловіка, у якого була колекція монет, карбованих у середині минулого століття. Про це повідомляє Волинська митниця.

Митники виявили дев'ять монет українця серед його особистих речей, коли він виїжджав за кордон.

Ця підбірка може мати культурну цінність, а тому підлягає письмовому декларуванню з обов'язковим пред'явленням Сертифікату про право вивезення/тимчасового вивезення за межі України. Такого документа чоловік не мав, бо попередньо не звертався ні до експерта, ні до Мінкультури - розповіли прикордонники.

Монети були вилучені і передані на експертизу для встановлення рівня цінності та ринкової вартості.

Запобігли ввезенню тканини з Росії

Київські митники запобігли ввезенню в Україну 19 тонн тканини, яку виробила текстильна компанія, що також виробляє тканини на замовлення міністерства оборони РФ. Так, за документами, наданими до митного оформлення, тканина ввезена в Україну з Литви та має європейське походження. Однак, вже під час митного огляду, працівники митниці помітили на рулонах маркування та відбитки штампів російською мовою.

Спроба вивезти старовинну скрипку

Українські прикордонники разом з митниками у пункті пропуску "Краківець" спільно припинили спробу переміщення через українсько-польський кордон скрипки Antonius Stradivarius, перебуваючої власністю львів'янки. "Знахідка" була вилучена і направлена на експертизу.

Читайте також