Чому багато українських біженців досі живуть у соцжитлі? Німецькі чиновники дали відповідь

У Німеччині не вистачає квартир для біженців з України

У багатьох районах центральної Німеччини бракує квартир для розміщення біженців з України. Тому багато з них все ще живуть у соціальному житлі, що не завжди є ідеальним. Німецька влада стверджує, що просто не може як слід розселити біженців і вирішити цю проблему.

Українським біженцям у Німеччині влада гарантує соціальне житло. Після проживання у колективних центрах українцям надають соціальне житло. Також держава компенсує витрати на оренду квартир. Проте, багато українських біженців все ще живуть у колективному житлі.

Місцева влада пояснює, що бракує і самого соціального житла, і варіантів квартир від орендодавців. Багато районних рад центральної Німеччини хочуть більшої підтримки з боку федерального уряду у фінансуванні квартир для вихідців з України.

У нас проблема з соціальним житлом. І ще у нас є велика проблема з готовністю орендодавців здавати квартири. Скажу чесно: ми просто не можемо це робити. - Мартіна Швайнсбург

У Саксонії також не вистачає житла для біженців. Багато українців все ще живуть у колективному житлі, але це не ідеальне рішення. Керівник Саксонської районної ради пояснює, що їх треба селити в квартири, але це вдалося лише частково.

Незважаючи на це, на місцях не збираються відмовлятися від подальшого прийому біженців, хоча влада хотіла б більш рівномірний розподіл утікачів від війни.