Чому забронювали цирк? Глава Мінкульту відповів хейтерам

Бронювання працівників культурної та медійної сфери

В.о. міністра культури та інформаційної політики, Ростислав Карандєєв, заявив, що хейт навколо бронювання працівників сфери культури та медіа є проявом неуважності до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу. Він наголосив на значенні культури в країні, що перебуває у воєнному конфлікті.

“Як можна робити висновки про значення закладу культури лише за його назвою? Це професійний колектив, який проводить вистави у віддалених громадах, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи“, - пояснив Карандєєв.

Він зазначив, що колектив Дирекції пересувних циркових колективів України постійно гастролює по всій країні, виступає на непристосованих приміщеннях та докупованих територіях. За 2023 рік цей колектив провів 1510 вистав, які відвідало майже 145 тисяч глядачів у 17 областях України.

“Обов'язок влади - забезпечувати сталість функціонування закладів культури та їхніх працівників. Ми бронюємо працівників театрів, музичних закладів та цирків, бо без них робота цих закладів неможлива“, - підкреслив Карандєєв.

Міністерство культури та інформаційної політики підтвердило, що бронювання від мобілізації зберігається і для працівників медійної сфери, які є джерелом правдивої інформації та опорою нацбезпеки України. Загалом, Карандєєв закликав владу забезпечити сталість та функціонування цих важливих сфер у часи воєнного конфлікту.