Чотири ДРГ зупинили вогнем на кордоні Чернігівщини та Сумщини

Протягом липня у смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника.

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей, повідомив 3 серпня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram.

"Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження. У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій "Альфа", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Північному напрямку зараз тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів, додав Наєв.

Розпочалася 526-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Учора відбулося 44 бойових зіткнення. На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Старомайорського та Макарівки. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше Старомайорського та північніше Урожайного.