Чудовий варіант для короткої подорожі: чим приваблює туристів фортеця Тустань

Вигляд фортеці Тустань, місце туристичного інтересу
Вигляд фортеці Тустань, місце туристичного інтересу

Наскельна фортеця Тустань, що знаходиться в селищі Уричі на Львівщині, є залишками стародавнього оборонного комплексу, що входить до складу історико-культурного заповідника. Вона є також пам'яткою геології та унікальною історичною знахідкою.

Зведення фортеці Тустань відбувалося безпосередньо на скелях. Майстри видовбували заглиблення в кам'яних блоках та вставляли дерев'яні бруси для укріплення.

Дослідники стверджують, що комплекс був побудований в IX столітті слов'янським племенем білих хорватів. Замкові вежі мають велику історичну цінність як місце існування давнього міста-фортеці Тустань та прикордонного митного пункту між Галичиною та Угорщиною.

З вершини добре видно всю околицю. На скелях збереглися витесані пази від дерев'яних фортечних конструкцій. В музеї "Тустань" можна побачити комп'ютерну модель фортеці у період її розквіту у XVI столітті.

Що ще побачити поблизу

Рекомендується також відвідати етнографічний музей "Хата у Глубокім" в Уричі, який розповідає про життя краю та його мешканців. До фортеці можна дістатися автомобілем або громадським транспортом зі Львова.

Можна доїхати маршруткою до Східниці або електричкою до Стрия. Звідти автобусом до села Урич, на виїзді з селища розташована фортеця Тустань.

У кожному куточку України є архітектурні шедеври з цікавою історією, які варто побачити хоча б раз в житті. Справжні замки, палаци та фортеці України впечатляють своєю красою та величчю.

Ми розповімо вам про замки, які варто відвідати. Заплануйте їх відвідання під час літньої відпустки.

Читайте також

Що подивитися в Чехії крім Праги
13.09.2024 - 19:30 614 переглянули
Пам’яткові місця  Чехії окрім Праги