Данілов запевнив, що «літакопад» та потоплення кораблів РФ продовжиться

Українські військові будуть продовжувати знищувати російські кораблі в територіальних водах країни та порушників повітряного простору. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю Українському радіо.

За його словами, головне завдання полягає в тому, щоб жодного російського залізничного засобу не було на Чорному та Азовському морях. Все, що пересувається в межах українських вод, буде знищуватись. Російські кораблі не матимуть місця на наших територіальних водах, - заявив Данілов.

«Завдання доволі просте: жодна залізяка під російським прапором на території Чорного та Азовського морів не буде існувати. Ми будемо знищувати все, що буде рухатися в межах наших територіальних вод. Ми не допустимо, щоб вони тут були», - зазначив Данілов.

Данілов також зазначив, що українські війська готують «сюрпризи» для Росії, які будуть приємними для української спільноти, але дуже неприємними для російського президента, який зараз перебуває в Москві.

Згадуючи збиття російських літаків, Данілов сказав, що це стало можливим завдяки підтримці партнерів та посиленню українських оборонних потужностей.

«Вони всі обовʼязково будуть «посаджені» в нашу землю, адже ми землю не віддаємо, а лише в неї закопуємо. Ми точно закопаємо всіх рашистів, які вдерлися до нас, і все, що насунулося, буде або в нашій землі, або на металобрухті», - додав він.

Данілов також заявив, що з певних речей поки не можна розповідати, оскільки це узгоджено з українськими партнерами. Проте він засвідчив, що збиття літаків будуть продовжуватись з тим же рівнем інтенсивності.

Секретар РНБО також звернувся до тих, хто увірвав у «слабкість Заходу». Він підкреслив, що «Українська формула миру» Зеленського є практичним документом, який вимагає реалізації. Данілов додав, що «російським воєнним злочинцям ніхто і ніколи не вибачить смерть безвинних українських дітей», і поки не буде справедливого суду і покарання, не буде контактів з росіянами.

Згодом Данілов заявив, що російський президент Путін втручатиметься у вибори президента США у 2024 році, використовуючи штучний інтелект для посилення дезінформаційних кампаній.