Деяка американська техніка виявилася неготовою для війни в Україні – The Hill

Американські військові техніки уронилися під час бойових навчань в Україні
Американські військові техніки уронилися під час бойових навчань в Україні

Американські танки M1 Abrams та бойова машина піхоти Bradley піддаються модернізації

Американські танки M1 Abrams та бойова машина піхоти Bradley виявилися недостатньо захищеними від атак російських дронів, протитанкових ракет і вибухівки. Тому їх вдосконалюють шляхом встановлення сталевих каркасів навколо рам бойової техніки. Ця модернізація проводиться в межах ініціативи "Сталевий фронт".

Військовослужбовець 47-ї окремої механізованої бригади повідомив виданню The Hill, що захисні екрани є необхідними для збереження техніки та життів солдатів на полі бою.

Захисні екрани для бойових машин, як-от Abrams і Bradley, необхідні для збереження не тільки дорогого устаткування, а й життів солдатів на полі бою.

Олександр Мироненко, головний операційний директор групи компанії "Метінвест", пояснив, що дрони намагаються блокувати танки, а для цього вони влучають у двигун або башту. Після блокування або зупинки танка, він стає легкою здобиччю для артилерії або інших дронів.

Зазвичай дрони намагаються зупинити машину, зупинити бронетранспортер, тож вони намагаються влучити у двигун або башту танка, щоб заблокувати його. І коли танк блокується або зупиняється на полі бою, він стає легкою здобиччю для артилерії або іншого типу дронів.

Захисні екрани підвищують живучість бойової техніки на 35%, хоча їх потрібно змінювати після влучання одного БПЛА.

Україна отримала 31 танк M1A1 Abrams від США і передає їх військовим. Проте слабкі місця та недоліки американських танків Abrams піддають сумнівам їх ефективність.

Читайте також