DeepState: Окупанти зайшли у крайні будинки Часового Яру, є загроза вуличних боїв

Російські окупанти зайшли в крайні будинки Часового Яру в Донецькій області і найближчим часом у місті можуть розпочатися вуличні бої.

Аналітики з групи DeepState повідомили, що російські війська зайшли у крайні будинки Часового Яру і незабаром можуть розпочатися бої на вулицях. За їхніми словами, ситуація східніше Часового Яру є надзвичайно складною. Російським окупантам вдалося проникнути в крайні будинки, а також були штурми на багатоповерхівки, але вони там не закріпилися. Українські сили оборони мають великі труднощі у стримуванні нападів ворога, оскільки росіяни продовжують штурмувати позиції з пере-) силенням у живій силі.

«Враховуючи ситуацію з зайняттям противником позицій на околицях, в Часовому Ярі найближчим часом можуть початись вуличні бої. Якщо надалі не вирішити питання з брехнею та взаємодією в Роботиному, то ворог повторно захопить село», - заявили аналітики.

DeepState також зазначив, що проблемою є стан інженерно-фортифікаційних споруд (ІФС) у Часовому Яру. Раніше Роман Погорілий, аналітик з групи DeepState, заявив, що ситуація з інженерно-фортифікаційними спорудами на фронті є проблематичною. За його словами, питання оборонних споруд у Часовому Ярі досі залишається невирішеним.

«Виходив речник, виходило командування, які заявляли, що вони підготували оборону, що вона розбудовується, що за всім слідкують. І тут ми бачимо просування на Часів-Ярівських висотах, де московити підібралися до околиць населеного пункту. Тому знову виникає питання ІФС», - наголосив Роман Погорілий.

Спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш повідомив, що окупаційні війська мають намір захопити місто Часів Яр у Донецькій області. У містах Іванівське та Богданівка вже йдуть бої. Поблизу Часового Яру були побудовані фортифікації та зведені декілька ліній оборони. Також у цьому районі були створені мінні поля як для протипіхотних, так і для протитанкових заходів.

Окупація міста Часів Яру може дозволити ворожим силам взяти під свій контроль міста Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і створити потужний плацдарм для подальших ударно-штурмових дій та окупації Костянтинівки. Командир батальйону "Ахіллес" 92-ї Окремої штурмової бригади Юрій Федоренко підкреслив, що в Росії не жаліють техніки, живої сили та безпілотників на цьому напрямку. Також значного впливу на ситуацію мають російські керовані авіабомби.