Дефіцит в українській енергосистемі збільшився – «Укренерго»

Дефіцит енергії в Україні збільшився
Дефіцит енергії в Україні збільшився

Дефіцит енергії в Україні зростає

Сьогодні, 4 червня, дефіцит в енергосистемі України збільшується через кілька причин. По-перше, споживання електроенергії зросло через використання кондиціонерів у зв'язку зі збільшенням температури. По-друге, хмарність заважає роботі сонячних електростанцій. Нарешті, обсяг імпорту електроенергії з Європи зменшився. Про це повідомляє "Укренерго".

Уряд залучає імпорт та допомогу з країн Європи для подолання дефіциту в енергосистемі, але цього недостатньо через серйозні пошкодження. Організація "Укренерго" зазначає, що одна з високовольтних повітряних ліній, яка з'єднує українську систему з мережею Європи, знаходиться на плановому ремонті.

Це не вплинуло на загальний обсяг імпорту електроенергії з Європи - пропускна спроможність ремонтованої лінії розподіляється між іншими лініями передачі електроенергії

Також через негоду залишаються без світла 68 населених пунктів, зокрема 48 у Львівській області і 20 у Сумській області. Крім того, через інші причини електрику відключено в 414 населених пунктах. Також бойові дії призвели до відключення електроенергії в Донецькій, Миколаївській, Сумській і Харківській областях.

Як повідомлялося раніше, в Києві можуть бути тривалі аварійні відключення світла через обмеження ліміту електроенергії. Харків більше не може забезпечити себе електроенергією через пошкодження енергетичної інфраструктури і перетриб від інших населених пунктів.

Читайте також