Демченко сказав, де найбільше топчуться російські диверсанти

Шпигунські активності російських диверсантів найчастіше зафіксовують у Сумській області на кордоні з Росією. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час телемарафону.

За його словами, "найбільше таких випадків фіксується на кордоні з Росією - в межах Сумської області. Періодично такі випадки стаються також на кордоні з Харківською областю, хоча за останній час їх менше на Чернігівщині".

За словами речника, російські диверсанти спробують розголосити місця розташування сил оборони України. Вони атакують транспортні засоби, які рухаються вздовж кордону, бездротовими засобами вони відкривають вогонь навіть по цивільним автомобілям.

Речник Держприкордонслужби додав, що ситуація на кордоні з Білоруссю під контролем. Там немає жодних спроб проникнення диверсантів або підтягування військової техніки.

  • На північному кордоні України розміщено більше 500 тисяч протитанкових мін, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.
  • Цього місяця відбулася спроба прорвати кордон у Сумській області, проте українські військові відбили атаку росіян з втратами для противника.