Державна митна служба спростила відстеження оформлення посилок з-за кордону

Державна митна служба України розробила новий інтернет-сервіс, який дозволяє моніторити стан митного оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень. Про це повідомляється на єдиному Урядовому порталі.

Сервіс «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» Державної митної служби України не тільки призначений для учасників зовнішньоекономічної діяльності, але й для громадян, виходить з повідомлення.

Користувачам доступно швидко дізнатися про статус проходження відправлення на митниці. Для цього необхідно увійти до особистого кабінету та ввести відповідний номер, а також вказати адресу електронної пошти, що була надана відправником або оператором. Потім користувач отримає детальний протокол проходження посилки через процедуру митного оформлення.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що статус виконувача обов’язків керівника Митниці є виправданим до прийняття відповідних законів про перезавантаження. Він також додав, що цей статус дозволяє достатньо швидко звільнити людину.

Крім того, посол Канади в Україні та бізнес-омбудсмен Роман Ващук повідомив, що Державна податкова служба та Державна митна служба, в більшості випадків, програють судові справи проти бізнесу.