Держсекретар Ватикану прибув з офіційним візитом в Україну

Держсекретар Ватикану прибув до України
Держсекретар Ватикану прибув до України

Ватиканський державний секретар П'єтро Паролін відвідав Україну

Головний представник Ватикану, П'єтро Паролін, прибув до України для офіційного візиту 19 липня, щоб надати статус малої базиліки Всеукраїнському санктуарію Пречистої Діви Марії в Бердичеві. Це свідчить про особливу увагу Папи Римського Франциска до України, повідомляє Vatican News.

У Львові кардинал Паролін зустрівся з міським головою Андрієм Садовим, де обговорювалася роль Ватикану в обміні військовополоненими та поверненні загиблих українських воїнів.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що роль Ватикану є однією з головних тем, які підняли на зустрічі. Також було зазначено, що Паролін планує відвідати кілька регіонів України, зокрема Одесу, Київ і Житомирську область.

У неділю, 21 липня, Паролін планує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським для обговорення шляхів досягнення миру в Україні. Раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск також готовий приїхати до Києва, але лише в разі візиту до Москви.

Папа Римський Франциск закликав до припинення вогню в Україні та конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, наголошуючи, що мир, досягнутий через переговори, завжди кращий за безкінечну війну.

Читайте також

Замах на Фаріон об'єднав політиків
19.07.2024 - 23:55 363 переглянули
Група політиків на засіданні парламенту