«Дія» запустила рекрутинг до Армії дронів

Рекрутинг до Армії дронів
Рекрутинг до Армії дронів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у застосунку "Дія" з'явилася можливість долучитися до Армії дронів. Після подання заяви, людина потрапить в підрозділ, який вона обере, і буде проходити базову військову підготовку з підписаним контрактом. Важливою перевагою вступу до Армії дронів є те, що придатність до служби підтверджується на етапі подання заяви, тому ВЛК не потрібно проходити.

Рекрутинг до Армії дронів

За словами Федорова, рекрутинг у застосунку "Дія" схожий на пошук роботи на сайті з вакансіями: користувач може обрати бригаду або підрозділ за допомогою фільтрів та надіслати заявку. Після цього рекрутер запросить людину на співбесіду, після якої буде підписано контракт.

За словами Федорова, у межах Армії дронів зформовані сотні ударних рот та навчено десятки тисяч операторів. Міноборони почали сертифікувати приватні школи операторів БпЛА, і рекрутинг у застосунку "Дія" є наступним кроком для бажаючих взяти участь у цій війні.

Міністерство цифрової трансформації оголосило про запуск рекрутингу до підрозділів операторів безпілотників у застосунку "Дія". За допомогою застосунку людям не потрібно відвідувати територіальний центр комплектування та проходити ВЛК.

14 жовтня до центрів української армії звернулися 21 тисяча громадян, із яких 5 230 осіб вже є кандидатами на службу в Силах оборони.

Читайте також