Дипломат пояснив, за що частина японців досі любить Росію

Багато жителів Японії позитивно ставляться до Росії через їх географічну близькість та спільну культуру. Про це розповів посол України в Японії Сергій Корсунський.

За його словами, хоча можна подумати, що 20% японців висловлюють підтримку Росії, насправді це число значно менше. Велика частина цієї групи не має жодного інтересу до політики і культури. Ті, хто підтримує Росію, зазвичай обертаються навколо культурних аспектів. Корсунський зазначив, що Росія вклала багато зусиль у промоцію своєї культури в Японії ще з часів Радянського Союзу.

Посол нагадав, що російський балет, музиканти, театри та концерти були поширеними явищами в Японії. Багато японців також навчалися в Москві у минулому. Тому не дивно, що вони досі захоплюються російською культурою. Однак, їм стає все більше зрозуміло, що Україна також має розкішну культуру в усіх цих сферах, що допомагає Україні. Культурний інструмент має велике значення у політиці, зауважив посол.

Сергій Корсунський також поділився, що проводив багато обговорень з японцями, пояснюючи їм, що культура є частиною російської політики. Він відзначив, що японці повільно, але розуміють це.

Іншим важливим аспектом є економіка. Росія була важливим торговельним партнером для Японії, маючи приблизно 200 японських компаній з офісами та виробництвом на її території.

Також, відзначивши період війни, Корсунський зазначив, що спочатку Японія не надала допомоги Україні, оскільки не очікувала, що вона зможе витримати агресію Росії. Але згодом ситуація змінилася, оскільки у Японії поширювалися сентименти проти несправедливості, яку скоїла Росія проти України.

Читайте також: 

  • Посол Сергій Корсунський: Японці стали на наш бік, коли побачили, що росіяни брешуть
  • Дипломат: у 2023 році відбулася експансія української продукції до Японії