"Дію" зв'яжуть з mObywatel: українці в Польщі зможуть отримати нові послуги

Польща співпрацює з Україною у сфері цифрових послуг

Польща залучається до співробітництва з Україною у сфері цифрових послуг. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр цифровізації Кшиштоф Гавковський. Одним з напрямків співпраці є розміщення в Польщі датацентрів українських відомств.

Згідно зі звітом, Гавковський не назвав, які реєстри будуть зберігатися у Польщі. Відомо, що на території країни вже функціонує датацентр Державної податкової служби України і резервний центр обробки даних Міністерства юстиції України.

Співпраця між "Дія" та mObywatel

Українсько-польське співробітництво також принесло позитивні результати у роботі додатків "Дія" та mObywatel. Завдяки "Дії" українці можуть отримати автоматичне підтвердження свого законного перебування у Польщі та збільшити можливість пересування у Європейському Союзі.

Зміни до законодавства Євросоюзу щодо електронної ідентифікації та довірчих послуг (eIDAS), які набули чинності в травні, вивели співпрацю між Україною та Польщею на новий рівень.

Польське міністерство також розробило свій додаток mObywatel, який допомагає польським громадянам. "Dія" та mObywatel можна порівняти з братом і сестрою, оскільки вони мають подібні функції.

Українці у Польщі звертаються до міжнародного співтовариства для захисту своїх прав.