Для чистки риби візьміть ложку: лайфхаки, які збережуть кухню чистою

Якщо ви хочете перетворити процес приготування їжі на приємне заняття і при цьому зберегти кухню чистою, то варто дослухатись до кількох порад.

Gazeta.ua зібрала методи підготовки продуктів для приготування страв.

Щоб з каструлі не википала вода

Щоб вміст каструлі не википав і не виливався на плиту, досить змастити краї ємності олією. Найзручніше робити це кулінарним пензликом.

Лущення фундука

Акуратно почистити фундук допоможе гаряча вода. Наповніть каструлю водою, доведіть її до кипіння, всипте 2 столові ложки соди і перекладіть туди фундук. Через 3 хвилини кипіння залишиться промити горіхи під струменем холодної води.

Чищення риби

Аби не довелось збирати луску по всій кімнаті, то замість ножа для чищення риби візьміть звичайну ложку. Завдяки затупленим краям і вигину вона допоможе знімати луску відразу невеликими ділянками, і при цьому луска не розлітатиметься.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Другий спосіб - візьміть звичайний пакет і покладіть рибну тушку усередину. Після цього чистіть рибу як завжди, тільки уже в пакеті. Результат риба почищена, а луска одразу в пакеті.

Третій спосіб. Рибу можна замочити в каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Цей спосіб трохи розм'якшить луску і дозволить зняти її акуратно. Таким чином рибу чистять, не виймаючи з каструлі. Процес починають з хвоста і прямують до голови. Луска залишається у воді і не засмічує кухню.

Щоб легко видалити панцир з креветки, візьміть звичайну виделку, заведіть під панцир крайній зубець і зніміть його.

Із засміченням каналізаційних труб у ванній чи на кухні можна впоратись без застосування дорогих хімічних засобів.

Допоможуть інгредієнти, які є на кожній кухні. Кілька порад щодо того, як чистити труби простими методами. Ефективними при засміченні труб можуть бути сода та оцет.