“Добре, що є НАБУ”, - Кацуба вперше прокоментував “справу Пашинського”

Український підприємець прокоментував справу проти колишнього нардепа

Олександр Кацуба, відомий український підприємець і експерт у сфері енергетики, вперше прокоментував справу НАБУ проти колишнього нардепа Сергія Пашинського. За його словами, ця справа стала спробою звинуватити його в співучасті у викраденні пального, яке мав купувати "Нафтогаз".

Кацуба залишив посаду заступника голови "Нафтогазу" у 2014 році. Журналісти видавництва Bihus вже раніше розповідали, що Пашинський і його спільники намагалися конфіскувати пальне на потреби ЗСУ, але фактично просто продали його компаніям знайомого Пашинського Володимира Тищенка. У лютому 2024 НАБУ висунув звинувачення Пашинському і ще чотирьом підозрюваним у розкраданні пального.

У своєму інтерв'ю Кацуба сказав: "Я сподіваюсь, що слідство НАБУ розкриє справжню картину. Вигадка, що пальне вкрав хтось інший, була спробою повісити на мене. Але, як бачимо, знадобилося 9 років, щоб НАБУ оголосило підозру Пашинському".

Кацуба також зазначив, що ще зарано говорити про відновлення справедливості, оскільки немає вироку суду. Він також висловив задоволення з того, що в Україні формуються інституції, як НАБУ, які борються з корупцією.

Олександр Кацуба є українським підприємцем і експертом у сфері енергетики. Він є власником компанії "АЛЬФА ГАЗ".