Додому не ходять: у ТЦК відповіли, де зараз можуть вручати повістки

Мобілізацію продовжують проводити не лише за місцем проживання

Продовжується мобілізація в Україні, але тепер повістки можуть вручати не тільки за місцем проживання чи роботи, а й у громадських місцях. Про це повідомив представник Полтавського обласного територіального центру комплектування та МВС Роман Істомін.

За його словами, співробітники центру почали менше ходити по будинках, оскільки це було неефективно через те, що багато людей в Україні не проживають за місцем реєстрації та не оновлюють своїх даних. Тому вони почали видачу повісток в громадських місцях.

"Людина не хоче спілкуватися з представниками центру та Служби безпеки вдома, тоді вони говорять з нею на вулицях, блокпостах і т. д.", - зазначив він.

Істомін додав, що багато чоловіків не йдуть у військкомат, оскільки вже не отримують повісток вдома. Деякі люди навіть самі звертаються до центру і просять виписати їм повістку. Крім того, повістки також можуть видаватися безпосередньо на підприємствах, де керівництво особисто вручає їх працівникам. Органи влади також активно залучаються до процесу призову на службу.

Представник центру також зазначив, що їх співробітники почали використовувати бодікамери, щоб фіксувати ситуацію з обох боків у разі конфлікту.

Раніше Міністерство оборони відповіло на питання, коли будуть введені електронні повістки та цифрові особисті справи для військовозобов'язаних.