Допомога аграріям: Україна приєднається до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Українським фермерам надали допомогу
Українським фермерам надали допомогу

Верховна Рада України схвалила рішення про приєднання України до Угоди про створення Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.

Приєднання України до цього Міжнародного фонду дозволить агровиробникам отримати нові фінансові ресурси для розвитку сільського господарства, повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Зокрема, українським аграріям буде надано:

- можливість отримання дешевих фінансових ресурсів, таких як позики під низький процент або гранти, які виділяються Фондом для дослідження та впровадження інноваційних технологій у сільське господарство;

- доступ до бази даних Фонду та використання його останніх міжнародних інтелектуальних та технічних розробок у сфері агропромислового комплексу;

- кращі можливості для українських сільгоспвиробників участі в тендерах Фонду на закупівлю товарів та послуг для реалізації програм;

- зміцнення міжнародного іміджу України як великого виробника і експортера сільськогосподарської продукції на світовому ринку та підтримка з боку Фонду на міжнародних політичних форумах.

Тарас Висоцький, виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України, зазначив, що приєднання до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку позитивно вплине на роботу українських аграріїв та дозволить їм отримати доступ до додаткових фінансових ресурсів.

За його словами, "у процесі відновлення та розвитку українського агросектору в умовах повномасштабної війни, Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку дозволить надати агровиробникам позики під низькі проценти або гранти для дослідження та впровадження інноваційних технологій у сільське господарство".

Тарас Висоцький також наголосив, що приєднання до Угоди сприятиме розширенню міжнародного співробітництва України в агропродовольчій галузі, залученню додаткових фінансових ресурсів на розвиток сільського господарства, розширенню застосування новітніх технологій усуспільство.лаграрному виробництві та підвищенню продовольчої безпеки держави.

Читайте також