В Україні вивели нову породу коней: Мінагрополітики зафіксувало досягнення

Кінь нової породи, засвідчено Мінагрополітикою
Кінь нової породи, засвідчено Мінагрополітикою

Експерти Мінагрополітики підтвердили нову українську рисисту породу коней після успішної апробації в Полтавщині. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Тестування нової породи проводили на фермерському господарстві філії «Дібрівський кінний завод №62» ДП «Конярство України» у Миргородському районі Полтавської області. Процес створення української рисистої породи тривав 30 років.

За словами Мінагрополітики, «Українська рисиста порода створена на базі популяції рисистих коней вітчизняного відбору. Для її створення використовували методи цілеспрямованого відбору за характеристиками та розведення з американською стандартамбрерою та французькою рисистою породами».

Українські рисисті коні характеризуються міцною та стрункою конституцією з виразними запряжними рисами. Вони мають середнього розміру голову, середньої довжини шию, довге косе плече, пряму середньої довжини спину, короткий поперек, середньої довжини круп та міцні кінцівки. Темперамент цих коней є лагідним і енергійним. Вони також добре пристосовані до різних екологічних умов України.

Варто зазначити, що Мінагрополітика також повідомила про загальний обсяг врожаю в Україні цього року. За даними відомства, зібрано 62,2 млн тонн нового врожаю з площі 16,8 млн га. Вальове виробництво зернових та олійних культур складатиме близько 74 млн тонн, що на 10% менше, ніж у 2023 році (82 млн тонн).

Також наголошується, що працівників аграрного сектору України бронюватимуть від мобілізації, щоб створити умови безпечного збору урожаю.

Читайте також