Дозвіл на далекобійні удари по тилах Росії позбавить Кремль "шаленої розкоші" — експерт

Розкрито план ударів по Росії
Розкрито план ударів по Росії

Україна поки не отримала дозволу на атаки в Росію, але обговорення цієї теми вже змусили росіян перемістити літаки подалі від кордону. Це дозволить зменшити кількість бомбардувань і дати Україні час на реагування на майбутні атаки.

Так вважає аналітик Джордж Баррос з американського Інституту вивчення війни. За його словами, дозвіл на атаки по військових цілях в межах 300 кілометрів примусив би Росію обдумати ризики перевезення військ і техніки в Україну.

"Тільки зараз ви почали говорити про потенційний ризик для Росії і припиняти цю нездорову розкіш, якою командує Росія. Щоб дійсно привезти масу обладнання і забезпечити співвідношення артилерії 10 до 1 на лінії фронту в Україні", - сказав Баррос у коментарі CNN.

У дослідженні Барроса виявилося щонайменше 200 потенційних цілей у радіусі дії ATACMS, включаючи штаб Південного військового округу в Ростові. Але список не оновлювався з лютого 2022 року.

Метью Севілл, директор військових наук Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень у Лондоні, вважає, що ATACMS можуть завдати серйозних пошкоджень російським радарам і системам ППО. Це збільшить шанси України відновити свої території.

Джерело: FREEДОМ

Читайте також

Умєров розповів про ротацію у ЗСУ
сьогодні, 00:35 117 переглянули
Умєров розповідає про ротацію в ЗСУ