Окупанти почали обробляти дрони хімічними речовинами - ОТУ "Харків"

Нападники обробляють дрони хімічними речовинами
Нападники обробляють дрони хімічними речовинами

В ОТУ "Харків" повідомлено, що противник почав обробляти свої дрони хімічною речовиною, яка спричиняє хімічні опіки при контакті.

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені отамана Сірка Юрій Федоренко підтвердив цю інформацію в ефірі Громадського радіо: "Противник використовує всі можливі засоби озброєння, які можуть допомогти йому унищожувати українців. Вони не дотримуються ніяких світових правил ведення війни. Тому ворог застосовує все, крім ядерної зброї. Це включає білий фосфор і отруйні речовини. Це нова тактика, якою противник користується. Спочатку росіяни мінували свої БПЛА, зараз їх обробляють додатковими хімічними речовинами. Метою є максимальне отруєння наших військових, зокрема за допомогою хімічних опік. Тому на фронті правила прості - не бери нічого в руки".

Він нагадав, що Україна не може використовувати певні засоби, такі як отруйні речовини та протипіхотне маркування:

"У нашому випадку ситуація трохи інша. Ми є підписантами декількох конвенцій. Ми ратифікували їх у нашій країні. Тому нам доводиться зростати у спроможностях і зусиллях засобами, якими ми можемо працювати. Безпілотні системи на сьогоднішній день є незамінним інструментом для розвідки противника, виявлення його та високоефективного точного унищоження".

Читайте також