Україна намагається запобігти атакам РФ по інфраструктурі критичних об’єктів ядерної енергетики - експерт

Оборона інфраструктури від РФ – пріоритет
Оборона інфраструктури від РФ – пріоритет

Україна активно шукає підтримку від країн Заходу та глобального Півдня, щоб не допустити терористичних атак з боку Російської Федерації на критичну енергетичну інфраструктуру.

Таку інформацію у програмі на телеканалі FREEДОМ оприлюднив В'ячеслав Потапенко, керівник Центру внутрішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень.

За його словами, можливі атаки російських далекобійних систем можуть вплинути на електропостачання від атомних електростанцій до мереж передачі електроенергії.

"На жаль, ця ситуація є ще серйознішою, оскільки, якщо росіяни насправді мали намір атакувати об'єкти ядерної інфраструктури, це викликало б світове обурення. Крім того, ці об'єкти були побудовані з міркувань стійкості до обстрілів та ударів ще в часи СРСР. Однак, інфраструктура навколо чотирьох атомних електростанцій, які сьогодні є основою енергетики України, може бути легко знищена. Особливо це буде проблематично взимку, коли сонячна енергія буде недостатньою", - зазначив Потапенко.

Керівник Центру внутрішньополітичних досліджень акцентував увагу на зверненні України до світової спільноти з цими питаннями.

"Я також хочу зазначити заяву Андрія Єрмака, у якій він не тільки звернувся до країн Заходу, але й до країн глобального Півдня. Це свідчить про те, що Україна з великою наполегливістю звертається до країн світової спільноти, з якими за останній рік встановлено дипломатичні зв'язки, щоб запобігти потенційним терористичним атакам Російської Федерації на енергетичні об'єкти в Україні", - зазначив Потапенко.

Читайте також

Умєров розповів про ротацію у ЗСУ
сьогодні, 00:35 83 переглянули
Умєров розповідає про ротацію в ЗСУ