Дрони не здатні компенсувати дефіцит боєприпасів на фронті - ISW

Інститут вивчення війни стверджує, що українські безпілотники не можуть повністю замінити нестачу боєприпасів на полі бою.

За словами експертів, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому виданню Bild підтвердив, що Україна успішно розробляє безпілотників, але їх не вистачає для компенсації відсутності систем протиповітряної оборони та далекобійних ракетних систем.

У звіті також зазначається, що незважаючи на недостачу боєприпасів, українським військам вдалося частково протистояти російським механізованим атакам. Використання безпілотників допомогло зменшити загрозу, але відсутність артилерії перешкоджає українським військам в ліквідації великої кількості ворожої бронетехніки.

"ISW продовжує оцінювати, що затримки з західною військовою допомогою, змушують українських військовослужбовців накопичувати матеріально-технічні засоби, і що українські війська змушені приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони ціною людських життів і втрачених територій, а також ціною протистояння ініціативі щодо обмеження російського військового потенціалу або планування майбутніх контрнаступальних операцій", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Джерело: РБК-Україна