Другий гучний корупційний скандал на Тернопільщині. Тепер фігурує помічник нардепа

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура за оперативного супроводу Національної поліції викрили помічника народного депутата на отриманні хабаря.

Хабар за внесення даних у систему "Шлях", що фактично надає дозвіл на перетин кордону. Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині, повідомило НАБУ ввечері середи.

"Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину", пише бюро.

Прізвища нардепа і помічника не називають.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За даними слідства, група осіб систематично отримували хабарі за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей, які надають право на перетин кордону.

У квітні ЗМІ повідомляли, що під час війни депутати Львівської обласної і міської рад використовували систему "Шлях" для відпочинку за кордоном.

26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської обласної ради, представника ВО "Свобода" Михайла Головка і заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука. За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства.

Через два дні Вищий антикорупційний суд заарештував голову облради на 60 діб. А 29 червня Головка випустили під 805 тис. грн застави.