Другий у світі виробник сталі звільняє тисячі працівників і все через одну причину

Компанія ArcelorMittal, яка є другою за розмірами металургійною компанією у світі і контролює близько 4% світового ринку сталі, заявила про звільнення 3500 осіб, які займалися виробництвом сортового прокату. Про це повідомляє турецьке видання Sözcü.

За даними компанії, це рішення прийняли через низький попит на продукцію та проблеми з інфраструктурою. Підрозділ ArcelorMittal в Південній Африці займався виробництвом матеріалів для будівництва огорож, рейок, стрижнів, а також постачав їх гірничодобувній галузі.

Тепер компанія планує зосередитися на виробництві штучного лиття, плоского сталевого та трубного прокату. Високі витрати на сортовий прокат стали неприйнятно великими, і експерти вказують на зростання тарифів на поставки залізницею та електроенергії.

В офіційному заявленні компанії сказано, що у зв'язку з цим у раді директорів та керівництва ArcelorMittal South Africa не залишилося іншого вибору, як закрити підприємство з виробництва сортового прокату, яке спочатку може бути переведене на технічне обслуговування та ремонт. Окрім штатних співробітників компанії, це рішення також стосується підрядників, які брали участь у виробництві.

Швейцарський вугільний гігант Glencore також реалізовує свій план з відмови від вугілля та переходу на "зелені" ресурси. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на генерального директора компанії Гері Негла.

Експерти зазначають, що сам Гері Негл зробив собі ім'я, керуючи постачанням вугілля, а тепер він очолює програму із відмови від нього. Це стратегічне рішення компанії спрямоване на зміцнення її позицій як основного постачальника металів, необхідних для акумуляторів електромобілів та інших екологічних технологій.

Читайте також: Через війну в Україні зріс світовий попит на один важливий метал