Джонсон повідомив, яка головна помилка Заходу призвела до війни РФ проти України

Вступ до НАТО може бути спасінням від повномасштабного російського вторгнення в Україну. У 2014 році Захід був надто нерішучим, коли РФ анексувала частину території України, зазначив колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він зазначив, що Захід не повинен був приймати таку ситуацію, але причиною стало його власне бездіяння і захоплення Сирією. Крім того, нормандський процес, який тривав з 2014 по 2022 роки, був катастрофою.

  • Путін бачив, що Захід є нерішучим і відчув свій шанс. Він недооцінив Україну і вірив у свою перемогу. Якби він мав можливість готуватися і розташовувати свої війська навколо, не знаю, що могло бути зроблено.

На відміну від "нормандського формату", Джонсон вважає, що майбутнє України мало вирішуватися в НАТО. У цьому випадку Росія і Україна не мали б бути рівними партнерами у переговорах. З'явлення Володимира Зеленського в НАТО з проханням про надання більшої підтримки зброї для України підкреслило стурбованість Києва через зменшення підтримки союзників. Пауза у підтримці може вплинути на військову стратегію та тактику Києва, слабшаючи контрнаступ і давши російським силам можливість відновити свою бойову міць.