Екс-нардепку Савченко та її сестру зловили з підробкою сертифікату (фото)

Екс-нардепку і її сестру спіймали в аеропорту "Бориспіль" з підробними сертифікатами вакцинації

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Днями в аеропорту "Бориспіль" під час перевірки документів працівники Державної прикордонної служби виявили у двох жінок сертифікати вакцинації проти COVID-19 із явними ознаками підробки. Встановлено, що одна із фігуранток є колишньою народною депутаткою. Інформацію про правопорушення передали до поліції.

В поліції кажуть, що жінка разом із сестрою в аеропорту намагалися використати підроблені сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну.

За фактом використання підробних документів було розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Розслідування проводять дізнавачі поліції Київщини. Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз. Найближчим часом буде прийняте рішення про оголошення підозри фігуранткам.

Джерела в правоохоронних органах повідомили, що йдеться про Надію Савченко і її сестру Віру Савченко. Це також підтверджується тим, що дати народження цих людей співпадають з указаними у фальшивих сертифікатах, фото яких розмістила Нацполіція у своєму повідомленні.