Ексдиректор ЦРУ оцінив операцію Сил оборони на Курщині

Удар по Курщині: оцінка ЦРУ
Удар по Курщині: оцінка ЦРУ

Курська операція вразила авторитет Кремля і показала слабкість і безсилля російських сил. Про це заявив колишній директор ЦРУ, американський генерал Девід Петреус у своєму інтерв'ю для "24 каналу".

ЗСУ перекинули чотири бригади до Курської області, забезпечивши їх дронами, системами ППО та логістикою. Це стало несподіванкою для росіян навіть в умовах сучасного спостереження - розповів Петреус.

Екс-директор ЦРУ вважає, що реакція Росії на наступ ЗСУ була нелогічною і зайняла забагато часу. За його словами, російські війська намагаються виокремити українські сили, щоб витиснути їх і зосередити ресурси передової, зокрема поблизу Покровська. Генерал підсумував, що операція ЗСУ в Курській області виправдовує всі спрямовані зусилля.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що оцінювати остаточні результати Курської операції Сил оборони України ще рано, проте певні результати вже очевидні. За його словами, ця операція має кілька важливих аспектів, серед яких підвищення бойового духу українських військових та демонстрація здатності країни до наступу.

У Курській області ЗСУ за допомогою безпілотника знищили командира десантно-штурмового полку ЗС РФ підполковника Олександра Куріна, відомого як "Шкіпер".

Також було повідомлено, що російське військове командування передбачало вторгнення Збройних сил України до Курської області і протягом декількох місяців розробляли плани, щоб запобігти цьому. Про це свідчать документи МВС, ФСБ та армії Росії, які українські бійці знайшли в Курській області та поділилися з виданням The Guardian.

Читайте також