Ексдиректор ресторану Тищенка під час війни став власником майна вартістю понад $1 млн – розслідування

Екс-керівник закритого ресторану "Велюр", що належав Миколі Тищенку, новим власником став маєтку з басейном в Козині, який включає квартири в будинку, де раніше працював "Велюр", і преміального мікроавтобуса Mercedes-Benz. Про це повідомляє Bihus.Info.

Сергій Вакальчук, колишній директор ТОВ "ВКФ "Римід" (юрособа ресторану "Велюр"), став співвласником маєтку в Козині площею 322 м² та двох ділянок на березі озера. Будинок має чотири спальні, кінотеатр, спортзал, відкритий басейн, баню, дитячий майданчик та гараж. Вартість будинку оцінюється від $888 тисяч до $1,8 мільйона.

Того ж дня Вакальчук став власником квартири площею майже 100 м² у будинку, де розташовувався ресторан "Велюр". Ринкова вартість такої квартири становить приблизно $270-290 тисяч. Всю нерухомість оформили на ім'я Миколи Тищенка протягом півгодини.

Крім цього, в кінці серпня Вакальчук придбав преміальний мікроавтобус Mercedes-Benz V250 2016 року випуску вартістю понад $50 тисяч. Цей мікроавтобус вже з'явився на фото Миколи Тищенка та його дружини в соціальних мережах.

Розшукати Сергія Вакальчука із відомих адрес не вдалося, він також не відповідав на дзвінки та повідомлення. Народний депутат Микола Тищенко не дав коментарів щодо цієї ситуації. У вересні 2023 року Тищенко відмовився підтримати відкриття електронних декларацій.

Микола Тищенко обрано народним депутатом від партії "Слуга народу" у 2019 році, але його виключили з фракції у 2023 році. Він також став фігурантом розлідувань Bihus.Info.

У квітні 2020 року журналісти виявили, що ресторан "Велюр" Миколи Тищенка все одно працював під час карантину. У травні того ж року фірма сестри нардепа, Юлії Тищенко, отримала великий підряд на будівництво транспортної розв'язки.

У соціальних мережах знайшли будинок, яким пара Микола Тищенко та Алла Барановська періодично користувалася, хоча його не було у їх деклараціях. Цей будинок був оформлений на ім'я Людмили Сітак, а в квартирі її сина проживала родина нардепа відповідно до декларації.

Після вторгнення Росії в Україну журналісти оприлюднили розмови, які підтверджують зусилля політика отримати піар на провокаціях військових. Так, він передавав автомобілі швидкої допомоги від імені депутата, які придбав забудовник Артур Мхітарян.

14 листопада 2023 року Тищенко і його дружина подали заяву про розірвання шлюбу.