Екстрені відключення електроенергії скасовані

Повернення електроенергії в скасованому застережному районі
Повернення електроенергії в скасованому застережному районі

Сьогодні ДТЕК повідомив про скасування екстрених відключень світла, які були введені раніше через складну ситуацію в енергосистемі України. Замість цього будуть застосовуватися графіки стабілізаційних відключень з 18:00 до 24:00. Таку інформацію поширило ДТЕК.

У повідомленні зазначено: “Київ, Київщина, Одещина, Донеччина, Дніпропетровщина: повертаємось до стабілізаційних графіків. Нагадаємо, вони сьогодні діють з 18:00 до 24:00”.

Водночас ДТЕК зазначив, що ситуація в енергосистемі залишається складною, і енергетики продовжують вирішувати наслідки атаки, яка відбулася вчора.

У “Укренерго” підтвердили, що екстрені обмеження були скасовані у всіх регіонах. Але графіки стабілізаційних відключень будуть застосовуватися з 18:00 до 24:00 в Україні.

Нагадаємо, що протягом ночі 1 червня унаслідок атаки ракетами і безпілотниками тривала тривожна ситуація в Україні. Було зареєстровано вибух у Вінниці, працювали системи протиповітряної оборони в Києві, а також взриви у Запоріжжі.

Унаслідок атаки в Вінниччині спалахнула пожежа на об'єкті критичної інфраструктури. Також були атаковані ракетами і безпілотниками енергетична інфраструктура Дніпропетровщини. Шість ракет потрапили в три об'єкти критичної інфраструктури у Львівській області. Також є пошкодження інфраструктури на Івано-Франківщині.

Загалом, Росія атакувала енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях протягом ночі 1 червня.

Читайте також:

  • Масований нічний удар по Україні: Зеленський показав відео наслідків
  • “У нас була довга й напружена ніч”: Польща відреагувала на обстріл України
  • Масований обстріл України: під удар потрапили дві теплоелектростанції

Читайте також