Ердоган розкритикував запланований у Швейцарії саміт української "формули миру"

Ердоган критикує саміт "формули миру" без Росії

Президент Туреччини Таїп Ердоган висловив свою незгоду зі запланованим самітом української "формули миру" в Швейцарії через відсутність представників Росії.

За словами Ердогана, мирні плани без участі Росії не можуть мати результату. Він також підкреслив необхідність уникнення кроків, які можуть розширити військовий конфлікт в Україні на НАТО.

"Висловлюючи нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, ми вже казали, що мирні плани без участі Росії не дадуть жодних результатів", - заявив президент Туреччини.

Турецький лідер також заявив, що після виборів планує зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним. Водночас Туреччина, як член НАТО, підтримує територіальну цілісність України, але має теплі стосунки з Росією та діалог з обома сторонами конфлікту.

Ердоган наголосив, що Туреччина надає Україні підтримку, включаючи військову та політичну, але проти санкцій проти Росії виступає.

Крім того, Туреччина працює над відновленням недіючої чорноморської зернової угоди між Україною, ООН та Росією, повідомляєся.

Джерело: OBOZ.UA